Vikarie till kansliet

Kansliet skylt

Anna, kansliets kommunikatör, kommer att vara föräldraledig i höst och fram till sommaren. Därför söker vi en person som kan arbeta med distriktets informationsspridning och kommunikation.

Vi söker Dig som har ett intresse för kommunikation och scouting. Vi tror att du har erfarenhet inom området samt en relevant och lämplig bakgrund. Du gillar att skriva och hantera texter och trivs med att skapa kontakter, har lätt för att möta människor, är flexibel och gillar utmaningar och är självgående och initiativrik

I rollen som kommunikatör på Stockholms scoutdistrikts kansli hjälper man Stockholms, Roslagens och Birkas scoutdistrikt med informationsspridning, utskick, uppdatering av webbplatser, medlemsservice, skapa informationsbroschyrer mm.

Följande arbetsuppgifter innefattas:

• Utskick av nyhetsbrev (i samråd med respektive distriktsstyrelse, Stockholm, Roslagen och Birka)
  • Uppdatering och underhåll av distriktets webbplatser (wordpress)
  • Informationsspridning om våra arrangemang mm genom utskick, facebook, webbplats mm.
  • Hjälpa våra arrangemangsgrupper med exempelvis ansökan av polistillstånd, beställning av material, anmälningsförfarande, information, diplom, skyltar utvärdering mm.
  • Redaktör och skapare av distriktets medlemstidning ”Demed”
  • Skapa foldrar, broschyrer, skyltar mm. för rekrytering, arrangemang, och övrig information
  • Bistå Vässarö med hjälp i form av:
  • Uppdatering av informationsdokument
  • Layouta och skicka ut vår och höstbrev
  • Skapa annonser
  • Göra utskick
  • Medlemsservice, försäljning av scoutskjortor, svara på frågor från distriktets medlemmar per telefon och via vår info-mail.

Önskvärda kunskaper/erfarenheter:

Hantering av nyhetsbrev

God förmåga att uttrycka dig på svenska i tal och skrift

Goda kunskaper av att redigera text och bild

Erfarenhet om scouting och Scouterna

Vara bekant med programmen

• WordPress
  • Photoshop
  • InDesign

Varaktighet/arbetstid:

Tjänsten är ett vikariat på heltid under perioden 12/10 – 10/6
En del tjänstgöring under kvällar och helger förekommer.

Placeringsort: Stockholm

Ansökan

Ansökan ska mailas in till Stockholms scoutdistrikt,  info@scoutkansliet.se, senast söndagen den 27 september.

För mer information om vikariatet går det bra att kontakta kanslichef Magnus Wallström, tel 08-558 02 404 eller personalansvarig Kiki Hall, tel. 070-879 01 01