Utmanare! Vill du pröva på Mount Everest i Stockholm?

SEC_Presentation6

Mount Everest är världens högsta berg. Den 7:e Feb 2015 tar vi Mount Everest till Hammarbybacken i Stockholm! Världens första hinderbana vintertid som efterliknar förhållandena på Mount Everest. Detta kommer bli världens första vinterhinderbana och alla hindren har inspiration och förankring från hur det är på Mount Everest. Snöstormar, ta sig över glaciärsprickor och andra utmaningar. Säkerhet framför allt givetvis. Fokus är utmaning och att ha roligt!

Vi har fått ett erbjudande om att samarbeta i detta med Fredrik Sträng, en av våra främsta äventyrare i Sverige, och med Skistar. De behöver hjälp med funktionärsroller under tävlingen av bra personer och vad passar bättre då än scouter! Det blir blandade roller och även möjlighet att genomföra äventyret i lag den 6/2.

Fredrik Sträng kommer också att hålla en snösäkerhets-utbildning med härliga ”learning by doing” aktiviteter för oss scouter. Det kommer att bli både matnyttigt och kul!

Vad behöver ni ta ställning till? Vill ni vara med som lag eller enskild utmanare så kontakta Fredrik Hjorth på mailadressen: utbildningssektionen@scoutkansliet.se

Fredrik är med i projektet kring tävlingen och också vår nya utbildningsrepresentant i distriktsstyrelsen.

SEC_Presentation15

Vill du läsa mer om Mount Everest Challenge kan du klicka här: