Utbildning: Vad är GDPR och vad kräver det av scoutkåren?

Vet du vad GDPR är och vad det kräver det av din kår?

Söndag den 18 februari arrangerar distriktet ett seminarium om innebörden av GDPR med Monika Wendleby, expert på GDPR.

Datum: Söndag 18 februari
Tid: Kl. 12-16, med drop-in och fika från 11.30.
Plats: Maria Magdalena församlingshem på Ragvaldsgatan 10, nära Slussen.
Kostnad: 300 kr/person
Anmälan är bindande och avgiften ska vara betald innan utbildnignen
GDPR ersätter PUL, och berör alla som på något sätt hanterar personuppgifter.

GDPR är akronymen för General Data Protection Regulation, och är en dataskyddsförordning som jobbats fram sedan 2012 och som kommer att gälla för alla organisationer inom EU som behandlar personuppgifter

I maj träder EU:s nya förordning GDPR i kraft. GDPR ersätter i praktiken personuppgiftslagen (PUL) och berör alla former av personuppgifter.
Den nya förordningen ställer höga krav på alla som behandlar personuppgifter, bland annat oss i Scouterna. För att vi ska vara förberedda på alla konsekvenser har Stockholms scoutdistrikt ordnat en utbildning för alla scoutkårer i distriktet. (Även kårer från andra distrikt är välkomna)

Läs mer och anmäl dig till seminariet  här >>

GDPR 2