Ska kåren sälja majblommor?

Nu kan Majblomman erbjuda digital betalning över hela landet! Den som inte har kontanter i plånboken är från och med 2017 välkommen att betala sina majblommor med ett SMS.

De digitala majblommeköpen görs genom att köparen skickar ett SMS med en kod som majblommesäljaren bär på en gul knapp på jackan. Upplägget är enkelt, säkert och underlättar för barn som säljer majblommor, liksom för alla vuxna som sällan besöker bankomaten.

Majblomman bekämpar barnfattigdom i Sverige. Scoutkårer hjälper till att samla in pengar genom att sälja majblommor. Din scoutavdelning kan verkligen göra en insats i samhället genom att sälja majblommor.

Praktiskt information för dig som ska sälja:
Säljstart är 6 april.
Kåren/avdelningen kan vända sig till  Scoutkansliet för att boka försäljningspåsar. Påsarna kan sedan hämtas ut på kansliet (Fridhemsgatan 8) någon dag innan säljstart.  Kontakta Gunilla 08-652 05 10 eller gunilla@scoutkansliet.se

Scoutkårer får även ta del av en del av pengarna själva. Scoutkårer som säljer majblommor får 10%, som går till scouten eller avdelningen. Det är upp till er själva att bestämma hur dessa pengar ska användas. 10% ska gå till kåren för att användas i majblommans syfte.

Läs mer om majblomman här >>

majblomma-2017