Sankt Georg-budskap 2017

Årets Sankt Georg-budskap handlar om att vara modig och vara sig själv!

Den 23 april varje år firar scouter över hela världen Sankt Georgsdagen. Utgångspunkten för dagen är berättelsen om riddaren Georg som genom sitt mod räddar en by från en fruktansvärd drake. I årets Sankt Georg-budskap uppmanar vi alla att vara modiga att vara sig själva.

Modet att vara dig själv

”En scout känner ansvar för sig själv och andra” är en av punkterna i scoutlagen som du som scout ska göra ditt bästa för att följa. Men har du funderat på vad det innebär att ta ansvar för dig själv? Det är att vara snäll mot dig själv, att lyssna till kroppens signaler, att stå upp för det du tror på och att vara den som just du är. Det är modet att våga säga och tycka att du duger precis som du är. Då är du också redo att ta ansvar för att hjälpa andra.

När du är trygg på insidan har du en god självkänsla. Då tycker du om dig själv för den du är och är nöjd med dig själv. Det är inte så viktigt att vara lik alla andra och du jämför dig inte med dina kompisar utan vet att du duger precis som du är.

På vår jord finns det över 7 miljarder människor. Trots så många av samma sort så är du är unik – det finns bara en enda som är du. Och att våga vara sig själv är därför modigt!

Riddaren Georgs mod handlade om att han trodde på sig själv. Han litade på sina egna förmågor och använde dem för att stå emot draken och vinna kampen. Hans ansvar för andra var i den stunden stort då en hel by kunde glädjas åt hans mod som besegrade den hotande draken.

Läs mer om Sankt Georg-budskapet på Scoutservice under Leda scouting >>