Kår som vill ta över Åva-kåtorna sökes!

Farsta scoutkår har lagt ned sin scoutverksamhet och söker nu efter en (aktiv) kår som vill ta över stugorna ”Åva-kåtorna” .

Nu hyrs stugorna ut, och tas hand om av Farsta scoutkår, men de vill gärna att att stugorna går över till en fungerande scoutverksamhet.

Åva-kåtorna är några av de finare stugor som finns i Stockholmsområdet med ett toppenläge nära Tyresta reservatet.

Lite information:
  • Arrendet vi har kan överlåtas till en annan scoutkår eller liknande ideell verksamhet.
  • De går för nuvarande plus minus noll i kostander och är i helt ok skick. Kostar runt 4000 kr per år i arrende. Ett antal skolor hyr för lägerskola under vår och höst.
  • Finns bra budget för att bidra till material för uppfräschning vid överlämnande till annan scoutkår, dock ej manskap för större insats.
  • Om ingen scoutkår är intresserad kan det vara aktuellt med annan liknande ideell ungdomsverksamhet/stiftelse.
  • Mängden kontinuerligt underhåll som behövs är ganska begränsat, mest relaterat till uthyrning.

Om någon tror att detta kan kanske vara intressant på nåt sätt så får man gärna kontakta mig för mer information.
Jag nås endast via email: wester.stefan@gmail.com

Stefan Wester
Bildresultat för åva-kåtorna