Årets Majblomma är inspirerad av humlan

Genom att sälja majblomman, hjälper scouter och scoutkårer till att bekämpa barnfattigdom i Sverige.

Pengarna som samlas in genom försäljning av majblomman kommer sedan att gå till barn som söker bidrag från Majblommekommiteér för att kunna t ex köpa glasögon, få hjälp med nya gymnastikskor eller få bidrag så han/hon kan få delta på aktiviteter som familjen inte annars skulle kunna bekosta. Din scoutavdelning kan verkligen göra en insats i samhället genom att sälja majblommor.

Majblomman erbjuder digital betalning! Den som inte har kontanter kan betala sina majblommor med ett SMS.

De digitala majblommeköpen görs genom att köparen skickar ett SMS med en kod som majblommesäljaren har. Upplägget är enkelt, säkert och underlättar för barn som säljer majblommor, liksom för alla vuxna som sällan besöker bankomaten.

Praktiskt information för er som ska sälja:
Säljstart är 12 april.
Kåren/avdelningen kan vända sig till  Scoutkansliet för att boka försäljningspåsar. Påsarna kan sedan hämtas ut på kansliet (Fridhemsgatan 8) innan säljstart.

Gör kårens beställning av blompaket med uppgift om antal väskor, blompåsar och material till Gunilla  på 08-652 05 10 eller gunilla@scoutkansliet.se

Scoutkårer får även ta del av en del av pengarna själva. 10%  går till scouten eller avdelningen. Det är upp till er själva att bestämma hur dessa pengar ska användas.

Dessutom får kåren behålla ytterligare 10 % för att används till gemensamma aktiviteter i majblommans syfte.

majblomman_logo_2018_153x122