Hedra bortgångna ledare och eldsjälar på Scouternas julotta

Som tidigare år vill vi ta tillfället i akt och lyfta fram och hedra de scoutledare och eldsjälar som under året har lämnat jordelivet.   Som en del av Gudstjänsten hedrar vi minnet av personen, genom en tyst minut, samt läser upp namn, Läs mer »

Nya medarbetare på Stockholms scoutdistrikts kansli

Vi hälsar två nya medarbetare varmt välkomna till Scoutkansliet i vinter. Cecilia Gozzi börjar på kansliet med särskilt ansvar för ekonomi den 10 december. Cecilia har arbetat länge som ekonomiansvarig i styrelsen och har en god insyn i verksamheten, kombinerat med Läs mer »

Extra distriktsstämma – Med anledning av uppsägning av arrendet på Lemshaga

Scoutstugan på Fårholmen i Lemshaga på Ingarö har använts av scouterna sedan 1930-talet. De som idag äger marken där scoutstugan står har sagt upp oss utan hänsyn till det avtal som funnits sedan 1989 och vill att vi lämnar över Läs mer »

JOTA/JOTI i Trollbäckens scoutstuga, Tyresö

RadioScouter i Stockholm, RSS- SCØUT, bjuder in upptäckare, äventyrare, utmanare och rovescouter till JOTA/JOTI i Trollbäckens scoutstuga, Tyresö.   Nu är det dags för att träffas och umgås under temat radio och kommunikation. JOTA-JOTI infaller alltid den tredje helgen i Läs mer »

Besök Scoutmuseet i Örnsberg

Boka ett besök på Scoutmuseet! Inspirera dig och dina scouter. Lägg styrelsemötet här. Obokade besök andra helgen i varje månad.   Scouternas Arkiv och Museum är en del av Scouternas organisation. Vi ser till att det som händer idag kan bevaras tillsammans Läs mer »

Scout-Stockholms coolaste engagemang söker fler folk!

Regionens utmanar-AU:n söker nya VUX:ar, Vuxenrepresentanter. Vi är ett stablit men lite VUXgäng som behöver bli fler och söker nya ideér. Är du en av de som slutade efter senior/utmanartiden och funderar på din väg tillbaka till scouting? Vill du Läs mer »

Nu kan vi erbjuda kårerna gratis elradiatorer – först till kvarn får först värme

Vi har fått ett antal nya elradiatorer från en tillverkare som inte kommer att marknadsföra dessa längre. De har istället valt att skänka dem till scoutkårer som kan behöva byta ut sina elradiatorer i scoutstugan.   Nu kan kåren ta del av möjligheten att Läs mer »

Välkommen på distriktsstämma 2018

Den 12-14 oktober är alla kårer i Stockholms scoutdistrikt varmt välkomna till Vässarö, för att delta på årets distriktsstämma. Stämman kommer att hållas lördag till söndag, den 13-14 oktober, men det kommer att vara aktiviteter och diskussioner som rör distriktet under hela helgen.     Läs mer »

Vi söker en ny medarbetare till kansliet på Fridhemsgatan

Gunilla, distriktets redovisningsekonom, har bestämt sig för att pröva sina vingar hos en annan arbetsgivare. Vi söker därför efter hennes ersättare. I rollen som redovisningsekonom på Stockholms scoutdistrikts kansli bistår man Stockholms (inklusive Vässarö), Roslagens och Birkas scoutdistrikt.   Vi Läs mer »

Lägerbrev 3 för distriktslägret ”Palladium” är skickat

Nu har vintern rasat och vi i Lägerkommittén börjar bli ordentligt peppade för sommarens härligaste äventyr, Palladium! Här kommer lägerbrev 3 med info om vad som sades på förträffen, detaljer kring marknadsdagen och viktiga datum! Den förträffliga förträffen: Den 22 mars Läs mer »