Minnesanteckningar från kårledningsträffen

  Distriktet arrangerar kårledningsträffar för att kårerna ska få möjlighet att umgås över kårgränserna, träffa styrelsen och höra om vad som kommer att hända under året.   Nu finns minnesanteckningar och närvarolista från höstens kårledningsträffen som hölls den 9 oktober 2017.   Under Läs mer »

Köp JOTA/JOTI-märken på scoutshop.se

Den 20-22 oktober är det dags för årets JOTA/JOTI, Jamboree On The Air/ Jamboree On The Internet.   Se till att beställa årets JOTA/JOTI-märken från scouthop.se nu så att ni hinner få dem i tid. Här kan du beställa årets JOTA/JOTI-märke >>   Jamboree Läs mer »

Förändringar i styrelsen

Jonas Brunemalm meddelade torsdag 5 oktober att han med omedelbar verkan avsäger sig sitt uppdrag som ordförande i Stockholms scoutdistrikts styrelse. Johanna Arnoldsson kvarstår som ordförande.   ”Det finns händelser där delar av styrelsen har uppfattningar om att mitt agerande Läs mer »

Bandy Baj Najt 2017

Den 9 -10 december är det återigen dags för utmanare, rover och ledare att utmana varandra i årets natt-bandy-turnering: Bandy Baj Najt!   Turneringen kommer att hållas i Löthallen i Sundbyberg. Läs mer här >>

Vildmark 2018 – Lägertips för sommaren

Nu är det dags att börja planera nästa års scoutäventyr!  Alnö Scoutkår bjuder in dig och dina scoutkompisar till Malungen sydväst om Sundsvall på gränsen mellan Medelpad och Hälsingland.   Malungen är en sjö som omges av djupa granskogar. Ett Läs mer »

Stockholms distriktsläger på Vässarö

I sommar arrangeras distriktsläger på Vässarö 28 juli -4 augusti Lägret är för upptäckare och uppåt. (Det kommer inte finnas något program för spårare, utan de deltar på upptäckarprogram, Vässarös vanliga, eller kårskapat program.)   Anmälningarna registreras i anmälningsordning. Scoutkårer Läs mer »

Är det Du som gör jubileumsmärket till årets julotta?!

I år firar julottan i Riddarholmskyrkan 80 år, till det vill vi ha ett nytt jubileumsmärke! Designa/rita/skapa ditt bidrag och skicka till info@scoutkansliet.se innan 15 november, så kommer julottegruppen att avgöra vilket märke det blir.   (Alla som kommer på årets julotta kommer Läs mer »

Nominera kandidater till distriktsstyrelsen

Nu vill Stockholms scoutdistrikt ha era nomineringar inför distriktsstämman den 22 oktober!   Distriktet arbetar med att förenkla scoutkårernas arbete på olika sätt och skapa mötesplatser för hela distriktet. Vill du veta mer eller vet du någon som kan ha Läs mer »

Scout-tåget blev en succe!

Nu är Jamboree-resernärerna hemma igen och ”Stockholmståget” som vi kallades nere på Jamboreen kom både ner och hem igen.   Hoppas att ni alla hade en bra resa i vårt delvis antika museietåg.   Jag har haft en intressant och Läs mer »

Scouttåg till Jamboree17

Här kommer en lägesrapport gällande tåg-transport till Jamboree17. Vi har fått bekräftelse på att vi kan åka tåg hela vägen (Stockholms Central – Rinkaby). Det blir diesellok som tar oss sista vägen från Kristianstad till Rinkarby. Lägerledningen kommer att ordna Läs mer »