Välkommen på distriktsstämma 2018

Den 12-14 oktober är alla kårer i Stockholms scoutdistrikt varmt välkomna till Vässarö, för att delta på årets distriktsstämma. Stämman kommer att hållas lördag till söndag, den 13-14 oktober, men det kommer att vara aktiviteter och diskussioner som rör distriktet under hela helgen.     Läs mer »

Vi söker en ny medarbetare till kansliet på Fridhemsgatan

Gunilla, distriktets redovisningsekonom, har bestämt sig för att pröva sina vingar hos en annan arbetsgivare. Vi söker därför efter hennes ersättare. I rollen som redovisningsekonom på Stockholms scoutdistrikts kansli bistår man Stockholms (inklusive Vässarö), Roslagens och Birkas scoutdistrikt.   Vi Läs mer »

Lägerbrev 3 för distriktslägret ”Palladium” är skickat

Nu har vintern rasat och vi i Lägerkommittén börjar bli ordentligt peppade för sommarens härligaste äventyr, Palladium! Här kommer lägerbrev 3 med info om vad som sades på förträffen, detaljer kring marknadsdagen och viktiga datum! Den förträffliga förträffen: Den 22 mars Läs mer »

Sofia Tolonen, utvecklingskonsulent i Stockholm byter tjänst

Nu är det klart att Sofia Tolonen blir vår nya Verksamhetsutvecklare för projektet ” Från flykt till trygg fritid” som finansieras av Postkodlotteriet. Projektet är inne på sin slutperiod och fram till 2019-06-30 kommer Sofia ansvara för att projektet kommer ut Läs mer »

Kvartalsrapport från regionala utvecklingskansliet

Hej distrikten i region Stockholm! Nu har årets första kvartalsrapport från det regionala utvecklingskansliet kommit! Det händer mycket spännande inom Scouterna, se rapporten som är bifogad nedan. Jag hoppas att ni alla har det bra och jag ser fram att komma Läs mer »

LÄKO söker aktivitetsansvariga för distriktslägret ”Palladium”

Utan aktiviteter blir det inget roligt läger – Därför behöver vi din hjälp att planera aktiviteter och skapa ett fantastiskt läger! Utöver att skapa ett oförglömligt och spännande läger, innebär det även en hel del annat. Du kommer att lära Läs mer »

Fyll i er ansökan om statsbidrag och skicka in senast 31 mars

Om ni inte redan har fyllt i er ansökan om statsbidrag är det hög tid nu! Er ansökan i Scoutnet måste vara slutförd senast 2017-03-31! Det innebär att senast 31 mars måste er ansökan vara ifylld i Scoutnet och ansökan  för Läs mer »

Kallelse till Skeppslagsmöte 21 mars

KALLELSE TILL ORDINARIE SKEPPSLAGSMÖTE ONSDAGEN DEN 21 MARS 2018 Härmed kallas representanter från varje kår och distrikt till Stockholms Scoutskeppslags ordinarie skeppslagsmöte. Plats: Stockholms scoutdistrikts kansli, Fridhemsgatan 8. Tid: Onsdagen den 21 mars 2018 kl 19.00 (fika och mingel från klockan 18.30). Läs mer »

Lägerbrev 2 för distriktslägret Palladium är utskickat

Lägerkommittén för Palladium 2018 jobbar hårt för att ge er i kårerna ett riktigt äventyr att se fram emot under våren. Här kan du läsa lägerbrev 2 >>   Viktiga datum framöver: 22 mars – förträfflig förträff i Hammarbykyrkan från kl Läs mer »

På måndag öppnar ansökan till Jamboree 2019!

På måndag öppnar ansökan till den svenska kontingenten vid världsscoutjamboreen i Nordamerika 2019!  För deltagare och IST görs ansökan i Scoutnet. Förbered dig redan nu genom att kolla att du kan logga in i Scoutnet www.scoutnet.se.Länkarna till ansökningsformuläret hittar du på Läs mer »