Navigationskursen

DSC_0301

Detta är en tvåstegskurs på distriktskansliet som leder till Förarintyg och Kustskepparintyg.

Under åtta-tio kvällar lär du dig om navigering, väjningsregler, väder, instrumentkontroll och mycket mer. Det blir även praktikhelg på Vässarö någon helg tidigt på våren med både praktiska navigationsövningar och båtmanövrering.

Den som redan har förarintyget sedan gammalt kan se de första kvällarna som en nödvändig repetition för att lyckas bra med Kustskepparintyget. Normalt omfattar en Kustskepparkurs 10-12 kvällar. Det blir prov för förarintyg under kursens gång.

Vid provtillfället i maj kan den som vill avlägga prov för VHF-certifikat.

Målgrupp Ledare, Vässaröfunktionärer, andra intresserade som har lite båtvana.
När

Måndagar kl 18:30 – 21:00

16 & 30 november,

18 januari,

1 & 15 februari,

7 & 14 mars

Navigeringshelger med praktiska övningar äger rum på Vässarö under två helger i april 2016.

Plats Scoutkansliet, Fridhemsgatan 8
Antal deltagare Högst 24. Uttag i anmälningsordning. Kursavgiften betalas i samband med kursanmälan.
Kursledare Vässarös skeppare, 2015-2016 representerade av Johan Ågermo. Jon Fleck, Mikael Selberg och Janna Bergvall
Litteratur

Vi använder ‘Navigering och sjömanskap’ av Jonas Ekblad & Börje Wallin, Grundbok + övningsbok.

Du kan köpa ett paket med böcker och övningssjökort på http://bryggboden.se/sv/utbildningsmaterial/vassaro-scoutkar/ Där kan du även köpa tex transportör och passare om du inte har det sedan tidigare.

Kostnad

650 kr för aktiva ledare och Vässaröfunktionärer. 950 kr för passiva ledare och övriga.

Kurshelgerna på Vässarö betalas på plats, 400 kr /helg.

Anmälan Anmäl dig här.
Arrangör Stockholms scoutdistrikt
Upplysning Frågor besvaras av Scoutkansliet, 08-652 05 10 eller utb@scoutkansliet.se