Seminarium om GDPR

GDPR

Utbildning:  Vad är GDPR och vad kräver det av scoutkåren? 

Seminarium om innebörden av  GDPR med Monika Wendleby, expert på GDPR

 

Datum: Söndag 18 februari
Tid: Kl. 12-16, med fika från 11.30.
Plats: Maria Magdalena församlingshem på Ragvaldsgatan 10, nära Slussen.
Kostnad: 300 kr/person
Anmälan är bindande och avgiften ska vara betald innan utbildnignen

 

—————————————————————–

GDPR ersätter PUL, och berör alla som på något sätt hanterar personuppgifter.

GDPR är akronymen för General Data Protection Regulation, och är en dataskyddsförordning som jobbats fram sedan 2012 och som kommer att gälla för alla organisationer inom EU som behandlar personuppgifter

 

I maj träder EU:s nya förordning GDPR i kraft. GDPR ersätter i praktiken personuppgiftslagen (PUL) och berör alla former av personuppgifter.
Den nya förordningen ställer höga krav på alla som behandlar personuppgifter, bland annat oss i Scouterna. För att vi ska vara förberedda på alla konsekvenser har Stockholms scoutdistrikt ordnat en utbildning för alla scoutkårer i distriktet. (Även kårer från andra distrikt är välkomna.)

 

Utbildningen riktar sig till dig med uppdrag på kårnivå som behöver känna till vilket ansvar kåren har, exempelvis kårordförande och medlemsregistrator. Utbildningen kommer att gå igenom helheten, så du som kommer på utbildningen får ta med dig informationen och sprida den vidare till övriga ledare och funktionärer i din kår.

 

Utbildningen leds av Monika Wendleby, expert på GDPR. Scouterna centralt kommer också att vara med och ge en kort genomgång av hur arbetet med GDPR går på central nivå.

 

Frågor? Kontakta distriktsstyrelsens kontaktpersoner för utbildningen:
Per Pettersson, 0736 34 75 61 eller perzec@gmail.com
Cecilia Gozzi, 0709 79 04 83 eller cissigozzi@gmail.com

 

Varmt välkommen!

 

GDPR 2