Scouternas höstdag

Välkommen på Scouternas Höstdag 2017
lördag 7 oktober på Farstanäset

—————————————————–

Tack för en fin Scouternas Höstdag 2016!

Här hittar du resultaten:

Om Scouternas Höstdag

När träden står i höstskrud är det dags att ta med sig avdelningen till Kanaanbadet  och vara med på Scouternas Höstdag. Packa en god matsäck med varm choklad eller öppna kårens hamburger- eller korv-kiosk och åk!

Vi erbjuder även ett naturspår med mycket höst. Under spåret kommer deltagarna att få känna, uppleva och lära sig om naturen.

Preliminära tider för dagen är:

Orientering 10:00-11:30
Livlinekastning 10:00 -13:00
Naturspår 11:00-14:00
Prisutdelning ca kl 14:30

Tävlingarna kommer att bedömas enligt scoutings värdegrunder, detta gäller både tävlande samt ledare.

Vi erbjuder traditionsenligt:

Naturspår

Under spåret kommer deltagarna att få känna, uppleva och lära sig om naturen. Spåret börjar och slutar på samma ställe i nära anslutning till livlinan och orienteringsstarten.

Naturspåret är öppet mellan 11:00 och 14:00 och kan användas av alla åldrar.

DM i livlina

DM i Livlina är en tävling för som Stockholms Scoutdistrikts medlemmar och hålls varje år i samband med Scouternas Höstdag.

Klasser:

• Spårare
  • Upptäckare
  • Äventyrare
  • Utmanare
  • Ledare
  • Ledare 50+

Glöm inte att ta med egna livlinor!

DM i Orientering

Välkomna till årets distriktsmästerskap i orientering. Ni anmäler er till respektive klass på plats.

Det kommer även att finnas en liten orienteringsskola med ett kort instruktionspass och en bana i skogen med tillhörande karta.

Orienteringen bör genomföras i mindre grupper, helst med ledare, och så att alla har tillgång till karta för inlärning. Bäst är det om varje deltagare har en karta men det går även att vara flera som delar på en karta.

Klasser:

• Upptäckare (1-3 i laget)
  • Äventyrare (ensam eller parlöpning)
  • Utmanare (ensam eller parlöpning)
  • Ledare
  • Veteran (46 år och uppåt)

Viktigt:

Ta med klocka, hur veta att man kommer in före maxtid annars? Det är även bra om startande har kompass!

För mer info kontakta:
scouternashöstdag@scoutkansliet.se