Scouternas Dag

lördag 6 maj 2017 på Årstafältet

Årets woodcaft-kontroll >>

Om Scouternas Dag

Scouternas Dag är en tävling där scouter Stockholm genomför olika kontroller för att pröva sin scoutkunskaper. Scouting handlar inte om att elda utan att brinna. Men genom att elda snålt eller snabbt eller på andra sätt visa sina färdigheter ökas vår vi-känsla, kreativitet, observationsförmåga och slutlednignsförmåga.

Dessutom kan tävlande sporra oss till att ytterligare öka våra kunskaper.

Under dagen tävlar vi i:
Myrstigen – spårarscouter (8-9 år)
Björnklon – upptäckarscouter (10-11)
Älghornet – äventyrarscouter (12-14)

Det är med stor glädje vi inbjuder till en traditionsrik dag!

Anmälningstiden har förlängts! Vi tar nu emot anmälningar fram till valborg.

Klicka här för att anmäla era patruller >>

Myrstigen200 kr per patrull

Björnklon – 200 kr per patrull/avdelningsledare

Älghornet – 200 kr per patrull/avdelningsledare

Avgiften för tävlingen faktureras er kår i efterhand och kostnaden ser ni under varje tävlingsavsnitt nedan.

Behöver du hjälp eller ytterligare information kan du kontakta Stockholms kansli 08 652 05 10 eller mejla till tävlingsledning och distriktskontrollanter på [tävlingens namn]@scoutkansliet.se

Tävlingsregler

För att få starta måste avdelningen ha minst en (1) patrull med minst tre (3) scouter, inga patrullbyten får ske under tävlingen. Detta gäller även för att avdelningsledaren ska få starta, tävlande avdelningsledare ska under året fylla minst 17 år. Alla scouter ska under året tillhöra avdelningen de tävlar för, behöver två avdelningar i kåren slås samman måste dispens sökas.

Dispens ska vara sökt via mail till respektive tävling, [tävlingens namn]@scoutkansliet.se senast dagen innan tävlingen. Den ledare som följer avdelningen runt banan ska under året fylla minst 17 år, det måste vara minst en (1) ledare med avdelningen runt hela banan.
Övriga regler kommer med tävlings-PM.

Kontrollanter

Varje tävlande avdelning måste ställa upp med kontrollanter enligt tävlings PM som skickas till kontaktpersonen för anmälda enheter. Tänk på att det fungerar utmärkt att använda föräldrar och andra intresserade som kontrollanter.

Kommunikationer

Till tävlingen kommer ni lättast med SL:s kollektivtrafik, Årstafältet, Valla torg. Planera er resa på SL (www.sl.se)

PM, kartor och mer info

PM för tävlingen, karta och startlista mm skickas via mail till anmäld kontaktperson samt läggs fortlöpande ut på denna sida.

Prisutdelningen hålls på Årstafältet, i anslutning till tävlingsbanorna och planeras till klockan 15.

Vid frågor kontakta:

scouternasdag@scoutkansliet.se

Frågor till respektive tävling skickas till:
myrstigen@scoutkansliet.se
bjornklon@scoutkansliet.se