Majblomman 2017

majblomma-2017

Majblomman bekämpar barnfattigdom i Sverige. Scoutkårer hjälper till att samla in pengar genom att sälja majblommor.

Dessa pengar kommer sedan gå till barn som söker bidrag från Majblommekommiteér för att kunna t ex köpa glasögon, få hjälp med nya gymnastikskor eller få bidrag så han/hon kan få delta på aktiviteter som familjen inte annars skulle kunna bekosta. Din scoutavdelning kan verkligen göra en insats i samhället genom att sälja majblommor.

Praktiskt information för dig som ska sälja:
Säljstart är 6 april.
Kåren/avdelningen kan vända sig till  Scoutkansliet för att boka försäljningspåsar. Påsarna kan sedan hämtas ut på kansliet (Fridhemsgatan 8)  någon dag innan säljstart.  Kontakta Gunilla 08-652 05 10 eller gunilla@scoutkansliet.se

Scoutkårer får även ta del av en del av pengarna själva. Scoutkårer som säljer majblommor får 10%, som går till scouten eller avdelningen. Det är upp till er själva att bestämma hur dessa pengar ska användas. 10% ska gå till kåren för att användas i majblommans syfte.

Läs mer om majblomman här >>