Julotta i Riddarholmskyrkan

julotta

2017 års julotta fick in en kollekt på totalt 17214 kr som nu har skickats till Childhood.

World Childhood Foundation

Denna gång kunde besökare skänka kollekt via swisch och köpa armband till förmån för Childhood.

Jimmy Jansson som är en av de dem som arrangerade julottan säger:

Det här är ju helt otroligt!
Vi fortsätter att öka både i antal besökare och insamlad kollekt för varje år. Rekord även i år, jag ser med spänning fram emot nästa år!

Swish 6520 kr
Kontanter 9694 kr
Från Distriktstyrelsen 1000 kr
Totalt 17 214 kr

Vi sålde även 44 st Childhood-armband.

Childhood-armband, Vuxen

——————————————————————-

2017 års julotta var den 80:e i ordningenjulotta 80 år riddarholmskyrkan

Morgonen är mörk och stjärnklar, snön gnistrar i den kalla luften. Det är juldagsmorgon. När dörren glider upp syns ett hav av scouter som tillsammans firar julotta. Kyrkan är upplyst av enbart levande ljus. Det är en varm stämning, som trotsar vinterns kyla.

Genom åren har generationer av scouter träffats i Riddarholmskyrkan på juldagsmorgonen för att fira julotta.  Alla, inte bara scouter är varmt välkomna att fira denna julotta tillsammans med oss den 25 december kl 07.00 varje år. Klä dig varmt och ta gärna med ett sittunderlag – kyrkan har ingen uppvärmning, förutom de levande ljusen.

Julottan arrangeras av årets Vässarökonfirmander under ledning av Jimmy Jansson, som har varit med och lett ett flertal konfirmationsläger på Vässarö.

Plats: Riddarholmskyrkan
Datum: 25 december