Julotta i Riddarholmskyrkan

julottan

2017 års julotta blir den 80:e i ordningen

Morgonen är mörk och stjärnklar, snön gnistrar i den kalla luften. Det är juldagsmorgon. När dörren glider upp syns ett hav av scouter som tillsammans firar julotta. Kyrkan är upplyst av enbart levande ljus. Det är en varm stämning, som trotsar vinterns kyla.

Genom åren har generationer av scouter träffats i Riddarholmskyrkan på juldagsmorgonen för att fira julotta.  Alla, inte bara scouter är varmt välkomna att fira denna julotta tillsammans med oss den 25 december kl 07.00 varje år. Klä dig varmt och ta gärna med ett sittunderlag – kyrkan har ingen uppvärmning, förutom de levande ljusen.

Julottan arrangeras av årets Vässarökonfirmander under ledning av Jimmy Jansson, som har varit med och lett ett flertal konfirmationsläger på Vässarö.

Plats: Riddarholmskyrkan
Datum: 25 december
Tid: 07.00

——————————————————

2016 års julotta fick in kollekt på 12566 kr som skickades till Barncancerfonden.

Jimmy Jansson som arrangerade julottan säger:

Det är ju helt fantastiskt!
Jag tror att det var rekord på många sätt:
· Antal konfirmander som ville vara med, 27 ungdomar
· Antal besökare 450!
· Kollekt är nog också rekord, i alla fall sedan jag började.

julotta