Julotta i Riddarholmskyrkan

julotta

2018 års julotta blir den 81:e i ordningen

Morgonen är mörk och stjärnklar, snön gnistrar i den kalla luften. Det är juldagsmorgon. När dörren glider upp syns ett hav av scouter som tillsammans firar julotta. Kyrkan är upplyst av enbart levande ljus. Det är en varm stämning, som trotsar vinterns kyla.

Genom åren har generationer av scouter träffats i Riddarholmskyrkan på juldagsmorgonen för att fira julotta.  Alla, inte bara scouter är varmt välkomna att fira denna julotta tillsammans med oss den 25 december kl 07.00 varje år. Klä dig varmt och ta gärna med ett sittunderlag – kyrkan har ingen uppvärmning, förutom de levande ljusen.

Julottan arrangeras av årets Vässarökonfirmander under ledning av Jimmy Jansson, som har varit med och lett ett flertal konfirmationsläger på Vässarö.

Plats: Riddarholmskyrkan
Datum: 25 december
Tid: 07.00

Kollekt 2018

Kollekten som samlas in under julottan kommer i år att gå till Regnbågsfonden.

Regnbågsfonden är en stiftelse, vars ändamål är att finansiellt hjälpa HBTQ- organisationer i hela världen, liksom enskilda personer, företrädesvis i länder där regnbågs- personer förföljs och trakasseras av myndigheter, polis och religiösa institutioner.

—————————————————

2018 års julotta hade 460 besökare och fick in en kollekt på totalt 14 370 kr som skänktes till Regnbågsfonden.