Distriktsläger 2018

Palladium

Distriktsläger på Vässarö 2018

Lägerkommittén  vill hälsa er varmt välkomna till..

…Palladium – ett lägeräventyr i teaterns värld!

Under lägret kommer ni att möta teatersällskapet Palladium som är i stort behov av hjälp, eftersom en viktig person i deras sällskap har försvunnit under mystiska omständigheter. Med den originella teatern och dess anhängare som fond, kommer scouterna att få lösa problem och mysterier som leder dem in i ett äventyr på gränsen mellan verklighet och fantasi. Äventyret kommer inte att utspelas under någon specifik historisk tidsålder, utan innebär en spännande blandning av dåtid, nutid och framtid, med inspiration från teaterns värld.

Marknadsdag
Under veckan kommer vi att ha en marknadsdag som kommer att spela en roll i äventyret. Marknadsdagen är på torsdag den 2 augusti, och tanken är att alla kårer bidrar med någon typ av aktivitet som scouter från andra kårer kan ta del av.

Det kommer att vara ca 1600 scouter på ön under marknadsdagen, så planera gärna aktiviteter som många personer kan delta på samtidigt. Det skulle bidra extra mycket till den äventyrliga känslan ifall aktiviteterna på något sätt kan kopplas till temat. Kopplingen kan vara hur långsökt som helst, en långsökt förklaring kan ibland vara den mest äventyrliga! Några ledord som kan fungera som utgångspunkt är kreativitet, samarbete, färg, att göra det omöjliga möjligt och skapande av olika slag. Tänk på att temat inte ska begränsa möjligheterna, utan inspirera. Det viktigaste är att det är en rolig aktivitet och inte att den passar perfekt in i temat.

Frågor:
Kontakta lägerkommittén på lako2018@scoutkansliet.se

Lägertid:
Lördag 28 juli – lördag 4 augusti

Avgift:
1430 kr för hela lägerveckan inkl. båt ToR.
(Detta pris gäller för kårer i Stockholms scoutdistrikt)

För vem:
Spårare och uppåt.

Anmälan:
Distriktslägret 2018 är fulltecknat.
Här kan du läsa lägerbreven:
 7022 originalstorlek

Bakom kulisserna på Palladium 2018

Är du eller någon du känner intresserad av att bidra med idéer eller handkraft till sommarens mest magiska äventyr? Underbart!

Du kan engagera dig på tre olika nivåer:

1. Jobba som funktionär under lägret. Som funktionär kan du göra allt ifrån att delta enbart under lägerveckan till att ansvara för hela äventyrargrenens programaktiviteter.

2. Vara “lägerhjälte”, dvs. åka som deltagare (gäller utmanare) eller ledare med din kår, men schemaläggas bakom kulisserna under en halvdag eller heldag. (Lägerhjältar behövs, eftersom ön är fullbelagd och antalet funktionärer är begränsat. Lägerhjältar belönas med ära, tacksamhet och Baden Powells eviga stolthet.)

3. Presentera en aktivitetsidé som vi genomför.

Program-spånträff
Alla som är intresserade av att engagera sig i Palladium på någon av dessa nivåer är välkomna på en program-spånträff torsdagen den 1 februari från kl. 18 på kansliet i Örnsberg (Instrumentvägen 19).

Vi bjuder på matigt fika och berättar mer om lägret. Du behöver inte anmäla dig utan kan bara dyka upp. Att komma på spånträffen är inte bindande! Alla är välkomna med idéer!

Om du inte kan komma just då men vill bli inbjuden till framtida funktionärsträffar, går det jättebra att maila oss på: lako2018@scoutkansliet.se.

Sprid gärna denna information till alla som du tror kan bidra!
Många funktionärer behövs för att vi ska kunna skapa det fantastiska äventyr som Palladium 2018 kommer att bli.