Om Arcanum

Arcanum är Stockholms scoutdistrikts storläger som äger rum på Vässarö augusti 2015. Alla kårer är välkomna att vara med på lägret.

När du kommer till Vässarö stiger du rakt in i äventyret. Ert program är planerat, ni blir tilldelad en äng och behöver bara följa med dit äventyrets vindar tar er …

Tema:
Temat på lägret är industrialismen-, steampunkens- och romantikens 1800-tal. Vi kommer upptäcka spännande saker, bygga storslagna underverk och lära känna oupptäckta delar av världen och vetenskapen.

Arcanum betyder ”mystisk” på latin och den spännande mystiken är något vi hoppas kommer genomsyra lägret.

Lägertid:

Spårare: 2–5 augusti

Upptäckare: 2–7 augusti

Äventyrare och utmanare: 2–9 augusti

Ledare: Valfritt

Kostnad:
Kårer i Stockholms scoutdistrikt: 170 kr per dag/person + 100 kr för båtresa tur och retur.
Kårer i övriga scoutdistrikt: 193 kr per dag/person + 100 kr för båtresa tur och retur.

I priset ingår:

• Lägeräng med vattenkranar, dass och soprum i närheten.

• Mat i råvara (frukost, lunch, middag, kvällsfika, för egen tillagning).

• Planerat program under lägret (programpass, aktiviteter, invigning/avslutning, lägerbål med mera).

• Lägermärke.

• Kvällscafé för ledare och utmanare.

• Bemannad lägerexpedition till din tjänst.

• Lägerbod med hygienartiklar, souvenirer, tröjor, vykort, frimärken, glass och godis.

• Mobiltäckning & Internet.

• Faciliteter som: dass med rinnande vatten, dusch och bastu.

• Funktionärer som hjälper er med transporter på ön, dasstömning, guidning, program eller övriga önskemål.

Arrangör:
Lägret anordnas av Stockholms scoutdistrikt.

Tillbaka till Arcanums startsida >>