Nu är ”scouttåget” på gång!

Planerna med ett scouttåg tuffar på och planeringen går som på räls!   Det är  nu klart att Bergslagernas järnvägssällskap kan köra ett scouttåg från Stockholm direkt till Kristianstad.   Det är idag 950 st som är intresserade av en gemensam resa med Läs mer »

Ny kaffemaskin på kansliet

Då vår gamla trotjänare bryggt sin sista kopp har vi nu en ny kaffemaskin på kansliet.   Den nya maskinen funkar på samma sätt som den gamla. Det går att få stor eller liten kopp, varm choklad, cappuccino mm.   Välkommen Läs mer »

Ska kåren sälja majblommor?

Nu kan Majblomman erbjuda digital betalning över hela landet! Den som inte har kontanter i plånboken är från och med 2017 välkommen att betala sina majblommor med ett SMS.   De digitala majblommeköpen görs genom att köparen skickar ett SMS Läs mer »

Sankt Georg-budskap 2017

Årets Sankt Georg-budskap handlar om att vara modig och vara sig själv!   Den 23 april varje år firar scouter över hela världen Sankt Georgsdagen. Utgångspunkten för dagen är berättelsen om riddaren Georg som genom sitt mod räddar en by Läs mer »

Lyckade möten om samordning inför Jamboree17

I veckan har det hållts två lyckade möten om samordning inför Jamboree17! Kårer från alla Stockholms distrikt har samlats på kansliet för att tillsammans planera ihop resa och transporter.   Det var stor entusiasm på mötet runt idén med ett eget ”scouttåg” Läs mer »

Vi söker en lägerkommitté till distriktslägret 2018!

Är det Du som planerar och genomför Stockholms distriktsläger 2018?   Har du kommit på världens bästa lägertema? Gillar du att planera, organisera och leda andra? Vet du en aktivitet som bara måste vara med på nästa distriktsläger? Oavsett om Läs mer »