Det går att göra en sen anmälan till Demokratijamboree 2016!

Det går att göra en sen anmälan till Demokratijamboree 2016! Den sena anmälan stänger den 31 oktober klockan 11.   Ordinarie anmälan för Demokratijamboree & Scouternas stämma 2016 har stängt, men du kan fortfarande anmäla dig via den sena anmälan. Läs mer »

Skeppslagets höstmöte 26 oktober

Ni har väl inte glömt Skeppslagets höstmöte på onsdag? Vi försöker hitta svar på frågorna: Hur trimmar man de olika seglen? Vad är rätt skotat? När är det dags att byta till stormfock, eller ta rev? Dvs. hur vet man Läs mer »

Nya varor i shoppen på Fridhemsgatan 8

Nu har vi fått in nya varor i vår lilla shop på kansliet på Fridhemsgatan 8. Vi har: Scouternas adventskalender KFUK/KFUMs almanackor reflexer Vässarö baby-kit muggar +kortlek (Självklart säljer vi scoutskjortor och t-shirts som vanligt) Välkomna att besöka oss, vi Läs mer »

Presentation av valberedningens förslag till distriktsstämman

Nu finns det en presentation på de kandidater som valberedningen föreslår till nästa års styrelse.   Det har smugits sig in ett fel i handlingarna under valberedningens förslag, men nu är en rättad version upplagd. (Utmanar-AU:t utser inte en ordinarie ledamot och Läs mer »

Scoutledare i Älvsjö får Stockholms stads ungdomsledarstipendium

Vi har äran och glädjen att få informera om att Louise Bowern, ledare i Älvsjö Scoutkår,  har tilldelats Stockholms stads ungdomsledarstipendium för 2016! Louise får det som en av 10 generella mottagare i konkurrens med  70 sökande.   Louise är en fin Läs mer »